Wanneer u via het contactformulier, per telefoon of per post heeft aangegeven dat u voor een beschildering kiest, bespreek ik samen met u uw wensen en ideeën. U kunt zelf aangeven hoe u het contact verder wil laten verlopen. Wilt u dat ik bij u langskom of dat u bij mij langskomt. Of enkel via email of per telefoon.

WELKE BESCHILDERING KIES IK?

De afbeeldingen op mijn website zijn voorbeelden om te laten zien wat er zoal mogelijk is. Van vlinder tot muziekinstrument of enkel in kleur, het is net waar u voor kiest. Denk bijvoorbeeld aan een uitzicht van een landschap, een patroon, tekst of (huis)dier. Als u geen idee heeft, dan heb ik genoeg ideeën. Ik schilder met acrylverf op onbehandeld hout. Een kleine afbeelding, helemaal beschilderd of afbeeldingen die vervolgens ingevuld kunnen worden met tekst door familie en vrienden. Vooraf maak ik een schets en kunt u altijd aangeven iets te willen aanpassen of te willen toevoegen, dat is geen enkel probleem.

Ik schilder ook in opdracht voor uitvaartcentra. Zij geven aan welke kleur of standaard afbeelding zij willen hebben als beschildering. Deze uitvaartcentra hebben deze kisten in voorraad. Soms vraagt het uitvaartcentrum of ik nog iets wil toevoegen als dat een verzoek is van o.a. nabestaanden.

De beschilderingen die ik maak op onbehandeld hout zijn geschikt voor zowel begraven als cremeren.

WELKE KIST KIES IK EN HOE MOET IK DAT REGELEN?

Het uitzoeken van een kist kunt u uiteraard zelf bepalen. Als u voor de beschildering maar rekening houdt dat het ongelakt/onbehandeld hout is. U kunt samen met uw uitvaartverzorger een kist uitzoeken of u kan dat samen met mij doen. Ik kan deze voor u bestellen* en ik regel dat deze bij mij in het atelier komt. Ook is het mogelijk dat u geheel zelf voor een kist zorgt.

*voor een uitvaart welke op korte termijn plaatsvindt is dit helaas niet altijd mogelijk.

WAAR WORDT MIJN KIST BESCHILDERD?

In Hilversum achter ons huisje staat mijn atelier, onze verbouwde schuur waar ik genoeg ruimte heb om mooie beschilderingen te maken en herinneringen mee te geven. Het is een fijne lichte ruimte waar mijn verf en penselen staan en goed gereedschap ligt om zelf dingen van hout te maken.  Onze hond Beer zorgt nog voor wat extra inspiratie en warmte, hij ligt altijd rustig te slapen terwijl ik aan het schilderen ben. Wanneer u het prettig vindt en u bent er toe in staat, kunt u komen kijken of mij helpen met schilderen.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT DE BESCHILDERING KLAAR IS?

Voor een uitvaart welke op korte termijn plaatsvindt heb ik 2-3 dagen de tijd om de beschildering klaar te hebben. Bespreek met uw uitvaartverzorger of het mogelijk is. Ik bekijk van tevoren of de gewenste afbeelding haalbaar is.

Voor een uitgebreide beschildering neem ik 1-2 weken de tijd voor, als daar de mogelijkheid voor is. Wanneer uzelf uw eigen uitvaart wil/ kan regelen zoals u dat wil en kiest voor een beschildering, dan is het mogelijk om tussendoor eens te komen kijken als u daar toe in staat bent. Via foto’s sturen, kan u ik ook op de hoogte houden mocht u daar behoefte aan hebben.

WANNEER DE BESCHILDERING KLAAR IS, HOE GAAT HET DAN VERDER?

Van tevoren bespreek ik met u waar de kist na de beschildering naartoe moet. Ik kan zorgen voor het vervoer of uw uitvaartverzorger regelt dit. In enkele gevallen wil men de kist thuis hebben om er zelf nog tekst of afbeelding aan toe te voegen of om het onderdeel te maken van het naderende afscheid.

WAT KOST EEN BESCHILDERING?

Van tevoren bespreek ik met u de prijs van de beschildering. De prijs wordt berekend op grootte van de afbeelding, grootte van de de kist en soort afbeelding. Ik werk niet met een uurtarief. Wat voor mij belangrijk is, is dat de beschildering aan uw wensen voldoet en daar deel ik mijn benodigde tijd voor in. Nadat u akkoord heeft gegeven, start ik met schilderen.

Houdt er rekening mee dat wanneer ik de kist voor u bestel, de kosten van de kist er nog bijkomen. En voor het ophalen en/of wegbrengen van de kist bereken ik ook een bedrag. Na afleveren stuur ik de factuur. ( een beschildering op kist varieert van € 300-€ 1200).

WERKT U DOOR HEEL NEDERLAND?

Ik werk voornamelijk voor opdrachten uit het Gooi en omstreken. Woont u buiten deze omgeving, neem gerust contact met mij op.

KISTJES VOOR HUISDIEREN OOK MOGELIJK?

Ja dat is zeker mogelijk. Mijn man Bertus maakt zelf uitvaartkistjes voor huisdieren. En ik beschilder deze en ik leg er een mooi matrasje in. Wij bieden deze ook aan bij dierenklinieken.

NA HET AFSCHEID EEN HERINNERING MEE NAAR HUIS?

Een beschilderd herinneringskistje waar u al uw herinneringen in kunt bewaren (soms ook meegegeven in de kist zelf) of een beschilderde houten paneel. Soms is er de voorkeur om de kist niet te beschilderen, maar om een houten paneel op de kist te plaatsen met een afbeelding. Dit paneel wordt mee naar huis genomen of bij het graf of de urn geplaatst.

Persoonlijke kunst. Voor nabestaande. Samen.

En die kunst kan ik voor u verzorgen door middel van een beschilderde uitvaartkist, een paneel en/of een herinneringskistje.

CONTACT