Vanessa

Mijn naam is Vanessa van Munster.
Mede door het werk in de zorg weet ik wat afscheid nemen met je kan doen. En ook hier staat één ieder er anders in. Voor mij betekenen deze beschilderingen veel om te mogen maken en het is een manier om het laatste stuk kleur en herinneringen mee te geven.

Ik woon in Hilversum, samen met mijn man Bertus, onze hond en katten. Ik ben 43 jaar. Achter ons kleine huisje uit 1906 staat mijn atelier. Voorheen een oude schuur waar rieten manden werden gemaakt door de eerste bewoners van het huisje.

En nu is het mijn atelier waar ik schilder. Groot genoeg en fijne sfeer.

Ik beschilder uitvaartkisten voor volwassenen, kinderen en huisdieren. Dit doe ik voor mijn werk, wat ik met veel liefde doe. Verder beschilder ik houten plankjes/panelen en herinneringskistjes die bijvoorbeeld als herinnering kunnen worden meegenomen naar huis. Of deze kunnen bij het graf of bij de urn gezet worden.

Het beschilderen van kisten begon met een verzoek van mijn zwager Jan. Hij was ongeneeslijk ziek en had van tevoren alles geregeld voor zijn uitvaart. Hij wilde graag dat ik zijn kist beschilderde. Natuurlijk doe ik dat, was mijn reactie! Het was best moeilijk in het begin, emoties en het beseffen waar ik mee bezig was.

De kist had Jan via zijn uitvaartverzorger bij ons laten afleveren. Hij vertelde mij wat hij er allemaal op wilde hebben. Toen de kist beschilderd was, heb ik deze bij hem thuis afgeleverd, dat wilde Jan en zijn vrouw Tineke. Zo werd het onderdeel van het naderende afscheid.

Van 1997 tot 2012 ben ik verpleegkundige geweest in het ziekenhuis, wijkverpleging en op de polikliniek. Een dankbaar, mooi beroep waar ik veel heb geleerd.

Als verpleegkundige heb ik, zo goed als ik kon, dat beetje kleur weten in te brengen in vele moeilijke situaties waar de mensen in zaten. Met een glimlach, een schouder, humor en een traan. Nu merk ik dat een beschilderde kist bij een uitvaart ook kan helpen. Wanneer uzelf uw uitvaart kunt regelen, of dat u als nabestaande dat regelt, dan is een persoonlijke kist een keuze die u kunt maken. Keuze uit kleur, afbeelding of tekst. Ik beschilder deze naar uw wensen.

Verliezen is iets wat u niet (zomaar) loslaat, ook het loslaten van het leven door ziekte, ongeval of ouderdom is iets wat je je niet voor kan stellen dat je daar voor kan komen te staan / voor staat. Moeilijke keuzes, verdriet, ongeloof en boosheid en verlossing.

Mensen die bij mij informatie opvragen, of dat nu telefonisch of per email is, vertellen vaak hun verhaal. Hun ziekte of over hun naaste die zij hebben verloren. Er over praten of schrijven doet al veel. En als diegene aangeeft de kist te willen laten beschilderen hoor of lees ik door het verdriet die mooie herinneringen.

Hoe wil ik herinnerd worden? Hoe willen anderen mij herinneren?

De kist beschilderingen en de beschilderingen op herinneringskistjes en panelen maak ik in opdracht via persoonlijke aanvraag, via uitvaartcentra/verzorgers, zorginstellingen zoals ziekenhuizen, hospices, huisartsenpraktijken en via dierenklinieken. Dit alles in omgeving Gooi- en Vechtstreek.

Naast het schilderen werk ik voor een bedrijf (tuin- en parkmachines) waar ik de webwinkels en showroom bijhoud. Totaal iets anders, maar ook goed om dit af en toe te doen. Verder maak ik illustraties, in opdracht of vrij werk wat ik verkoop. Zo ook tekeningen die ik maak in opdracht voor thuisbakker Homemade Queen in Hilversum.

Neem gerust contact op met al uw vragen of wensen wat betreft beschilderingen.

Dit is een stukje ik,

Vanessa van Munster-de Jong

“Wat heeft Vanessa ons mooi begeleid om de meest persoonlijke uitvaartkist te maken……”

FRIEDA FRIEDSON

Persoonlijke kunst. Voor nabestaande. Samen.

En die kunst kan ik voor u verzorgen door middel van een beschilderde uitvaartkist, een paneel en/of een herinneringskistje.

CONTACT